Вугрі на спині: лікування

Здоров'я

Вугровий висип має властивість з’являтися саме в тих місцях, де він найбільш неприємний: на лобі, щоках або спині. Можна, звичайно, постійно носити глухі водолазки та закриті блузи і повністю відмовитися від особистого життя, але є гуманніші способи поліпшення свого стану. Якщо у вас проблеми з вугровими висипаннями на спині та тілі, зневірятися не варто. Справі можна допомогти!

Для того, щоб правильно лікувати вугри, необхідно розуміти, в чому причина їхньої освіти. Насамперед, це неправильна робота сальних залоз. Час шкіри виділяє більше сального секрету, ніж це необхідно, на поверхні він забруднюється і стає чудовим місцем для розмноження бактерій. Після заселення бактеріями такої шкіри в ній починає утворюватися гнійник, пора закупорюється і нариває. Виглядає це не дуже привабливо, та й відчуття, які відчуває при цьому власник проблемної шкіри, приємними назвати не можна. Тому, щоб допомогти шкірі очиститися, необхідно проводити спеціальні процедури, які будуть відкривати забиті пори та звільняти їх від надлишків сала та бактерій.

Регулярно відвідуйте сауну чи лазню. Адже саме там шкіра стає більш податливою, а пори розкриваються. Складність видалення вугрів зі спини якраз і полягає в тому, щоб добре розпарити і очистити цю зону, а в лазні для цього найкращі умови. Після того, як ваша шкіра розпариться, а пори стануть м’якшими, можна використовувати спеціальні засоби для чищення: скраби і пілінги. Звичайно, щодня митися в лазні не варто, цю процедуру достатньо проводити один раз на два тижні. Глибоко очищена шкіра буде легко піддаватися щоденним очисним процедурам і довше залишиться гладкою і доглянутою.

Ваш щоденний догляд за шкірою спини повинен полягати в очищенні, видаленні зайвого шкірного жиру та звуженні пор. Зараз існують спеціальні антибактеріальні гелі для душу, які сприяють підсушуванню запалених ділянок шкіри та надають заспокійливий ефект. Однак слід вибирати такий засіб дуже уважно. Якщо ви вже вийшли з підліткового віку, ваша шкіра потребує особливого догляду. Купуйте кошти тільки в аптеках, попередньо проконсультувавшись із фахівцем. Після душу на спину можна нанести спеціальний лосьйон, що звужує пори. Як і для обличчя, для шкіри спини необхідний додатковий догляд та захист протягом дня. Купуйте лосьйони у вигляді спреїв або спеціальних насадок, призначених для розпилення на тіло.

Якщо на тілі з’явився вугровий висип – це перша ознака того, що ви неправильно харчуєтеся. Змініть свою дієту, відмовившись від борошняного та здобного, а також солодощів та шоколаду. Дуже негативно впливають на шкіру всі продукти, що містять консерванти та барвники. У чорному списку солодке газування, карамель та розчинну каву. Якщо ви уважно стежите за станом свого здоров’я і приділятимете більше часу доглядом за собою, проблем з вугровими висипами більше не буде. Адже будь-яку недугу можна легко перемогти, доклавши зусиль і витративши час.