Як позбутися від частого сечовипускання

Здоров'я

Часте сечовипускання – явище нерідке. Ця недуга може бути викликана як різними серйозними захворюваннями, так і банальною застудою. Якщо, окрім частих позивів до сечовипускання, вас нічого не турбує, то можна лікуватися вдома за допомогою рецептів народної медицини.

Причин цього явища багато: стреси, прийом деяких лікарських препаратів, захворювання нирок та сечостатевої системи. Також причиною може бути вагітність, особливо перший триместр, цукровий діабет та ін. Щоб унеможливити серйозне захворювання, варто звернутися до лікаря.
Причиною може бути слабка мускулатура стінок сечового міхура. При цьому недузі сеча виділяється малими обсягами, але із сильними позивами. У разі необхідно зміцнювати м’язи тазового дна. Вправи слід виконувати регулярно. Стискайте промежину так, ніби вам потрібно утримати гази. Тримайте м’язи в напрузі протягом 15 секунд. При цьому м’язи стегон, сідниць та живота мають бути розслаблені. Виконайте вправу десять разів.

Якщо часте сечовипускання пов’язане із застудою, можна застосувати такі засоби. Залийте 10 г трави медунки склянкою окропу. Склянку поставте в розігріту духовку і запарюйте протягом півгодини. Настій приймайте тричі на день по одній столовій ложці. Також можна заварити дві чайні ложки деревію в склянці окропу. Наполягти засіб протягом години, процідити. Приймати по одній столовій ложці до їжі чотири рази на день.

Добре допомагають ванни. Наприклад із сінної потерті. Візьміть однакову кількість сінної потерті, соснових гілочок та вівсяної соломи. Подрібніть усі інгредієнти та помістіть їх у десятилітрову каструлю. Залийте окропом до половини об’єму і варіть на повільному вогні 20 хвилин. Після дайте настоятися годину, процідіть і влийте у ванну. Сядьте у ванну на 15-20 хвилин, після чого надягніть теплу нижню білизну. Надвір відразу після прийняття ванни виходити не можна.

Можна робити компреси. 2 столові ложки трави хвоща залийте одним літром води. Доведіть до кипіння та кип’ятіть 10 хвилин. Після цього відвар укутайте на 20 хвилин, потім процідіть. Траву складіть у тканинний мішечок і гарячу прикладайте на низ живота. Відвар, що залишився, приймайте по одній склянці три рази на день.