Літо та наша краса

Краса і здоров'я

Літо ніби створено, щоб підживити шкіру вітамінами. У кожному будинку достаток ягід, зелені та овочів. Вміло використовуючи дари природи, можна на якийсь час забути про відвідування магазинів, що торгують косметикою, і підкреслити свою красу та свіжість тим, що виросло на ваших грядках.

Почався сезон малини? Приблизно половину склянки цієї дивовижної ягоди опустіть у воду і видаліть ложкою сміття, що спливло на поверхню. Потім акуратно злийте воду та відіжміть із ягід сік. Змішайте його з 2 столовими ложками жирних вершків і нанесіть на серветку з прорізами для рота та носа. Тримайте маску на обличчі приблизно 20 хвилин. Вмийтеся водою кімнатної температури. Робіть маски за день.

Купуйте трохи вершків для приготування маски. Просто візьміть у рівній кількості кріп та петрушку і дрібно їх поріжте. Залийте зелену масу киплячими вершками. Залишіть на півгодини. Відіжміть злегка розпарену зелень і прикладіть до обличчя на чверть години. Не виливайте вершки, що залишилися. Вони вам знадобляться для вечірнього очищення шкіри. Використовувати їх можна ще протягом 2 – 3 днів.

Розпарена петрушка, накладена теплою на обличчя, має відбілюючий ефект і чудово справляється з пігментними плямами. Для тієї ж мети підійде маска зі свіжого огірка. Його необхідно протерти і додати до отриманої маси лимонного соку. Нанесіть на обличчя та змийте теплою водою через чверть години. А щоранку натирайте шкіру обличчя, шиї та декольте огірковим соком.

Позбутися пігментних плям допоможе відвар, приготований з пелюсток календули. 2 столові ложки пелюсток залийте склянкою окропу і на повільному вогні продовжуйте кип’ятити приблизно 10 хвилин. Цим відваром слід вмиватися щодня, вранці та ввечері. Можна також протирати пігментні плями соком чистотілу.

Свіжа слива багата на сірку, яка виводить з організму шлаки. Якщо щодня ви з’їдатимете по кілька слив, то незабаром забудете про вугровий висип.

Щодня обтирайте шкіру соком тих ягід та фруктів, які на короткий літній сезон оселилися у вашому холодильнику. А для посилення ефекту від застосування свіжих вітамінів вмивайтеся вечорами молоком, розбавленим навпіл водою.