Ароматерапія та целюліт

Краса і здоров'я

Ароматерапія творить дива. І сперечатися із цим навряд чи хтось буде. Адже за допомогою науки про лікування запахами можна повернути собі навіть фізичну рівновагу, а не лише душевну. Наприклад, аромотерапія – незамінний засіб для боротьби з целюлітом.

Апельсинова кірка на стегнах не залишає байдужою жодну жінку. Особливо молоду жінку. Ось все і намагаються позбутися її будь-якими доступними засобами. Ось і аромамасла теж йдуть у хід.

Для боротьби з целюлітом допоможе змішане масло, у складі якого будуть 10 крапель грейпфрутового, 8 крапель олії герані, 10 крапель бергамоту, 3 краплі кориці та 5 крапель олії мускату. Це співвідношення розраховане на 1 чайну ложку базової олії, у разі мигдального. Чому мигдального? Тому що у нього не різкий запах, ніжна текстура та дивовижна здатність розчиняти в собі інші ефірні олії. Крім того воно живить і підтягує шкіру, оновлює тканини і має відновлюючу властивість.

Змішувати олії потрібно відразу в одному посуді. І використовують їх у боротьбі з целюлітом, в основному як масажні олії. Однак для лікування апельсинової кірки ще дуже добре підходить аромаванна.

Ось один із рецептів ефективної ароматизації проти целюліту. Склянка молока плюс кілька крапель олії цитрусових (апельсина, грейпфрута, лимона) та жменю будь-якої солі для ванн. Ванну потрібно заповнити лише наполовину теплою водою, додати туди суміш і полежати в ній хвилин 15-20. Але варто не просто лежати, а під час прийому такої ванни ще й масажувати місця, які торкнулися целюліту. Повторювати таку процедуру щотижня.

Також боротися з целюлітом за допомогою ароматерапії можна і обгортання. Необхідно змішати масло, як для масажу, натерти на стегна, а потім обернути теплом і почекати хвилин 30. Якщо періодично повторювати таку процедуру, можна побачити помітний результат.

Також з олії можна приготувати чудовий антицелюлітний скраб. Для цього потрібно взяти 2 столові ложки дрібномолотої сочевиці або квасолі, 1 столову ложку без верху грубомолотих вівсяних пластівців, 1 столову ложку олії виноградних кісточок, 6 крапель олії ялівцю або кипарису. З усього цього потрібно зробити густу пасту, нанести на зони, покриті целюлітом, і масажувати. Рухи мають бути сильні кругові. На масаж кожної ділянки потрібно відвести щонайменше 3 хвилини. Після цього потрібно змити пасту, чергуючи прохолодну і крижану воду. Результат не забариться.