Як позбутися шишок на п’ятах

Здоров'я

Ноги сучасної людини зазнають великих навантажень. Це з активним способом життя. При цьому часто носіння незручного взуття приносить різні неприємності. У деяких випадках з’являються шишки на п’ятах, які виникають з різних причин.

В окремих випадках людей непокоїть сильний біль у п’яті вранці. Це може бути пов’язане з отриманою травмою, яку ви одразу не помітили. У цих випадках застосовують мазі, що знімають запалення і мають знеболюючий ефект.
Іноді виникають шишки вище п’яти, що завдають постійного болю і заважають ходити. У цьому випадку мова може йти про шпори п’яти, які представляють своєрідні нарости на кістки у вигляді шипів. Щоб визначити це захворювання, достатньо зробити рентген.

Застосування народних засобів, серед яких всілякі ванни та компреси, приносить іноді значне полегшення. Хороший ефект дає лікувальний масаж, а ще можна катати дерев’яну качалку по підлозі хворою на ногою.

У цей період догляд за стопами ніг включає проведення сольових ванн для ніг і застосування компресів. Щоб зробити ванну, візьміть звичайну харчову сіль три столові ложки і розчиніть в літрі гарячої води. Тримати треба приблизно 20 хвилин. Після цього прикладіть сиру картоплю або помідори. Загорніть у поліетиленовий пакет і надягніть носок. Ці процедури проводять увечері, щоб за ніч ноги могли відпочити та отримати лікування.

Для лікування шпор застосовують настоянку з квітів бузку, засіб, приготований із сирого яйця на оцті, скипидар, чорний житній хліб, залитий кислим молоком, часник. Все це треба прикладати до хворого місця.

Якщо ці засоби вам не приносять полегшення і вас турбують сильні болі, звертайтеся до фахівців – ортопеда або хірурга. Лікар може призначити вам фізіотерапевтичні процедури або курс ін’єкцій із препаратами, які знімають запалення.