Як лікувати забій ребра

Здоров'я

У житті зустрічається безліч небезпек. Навіть невеликий удар чи падіння можуть супроводжуватися крововиливами у тканинах. Буває, що при падінні страждають ребра. Відразу після цього місце забиття опухає і починає нещадно хворіти. Щоб вилікувати забій ребра, необхідно відразу провести цілий комплекс протизапальних процедур.

Для початку накладіть на місце забиття холодний компрес. У жодному разі не використовуйте лід, попередньо не обернувши його у вологий рушник. В іншому випадку ви ризикуєте заробити холодний опік тканин.
Після цього візьміть 100 г цикорію (краще вибирати коріння), який необхідно ретельно подрібнити і розбавити 0,5 літра горілки або 50-відсоткового спирту. Наполягати цей розчин треба 2 тижні, так що зробіть його заздалегідь і зберігайте у холодильнику про всяк випадок.

Якщо чарівного засобу під рукою не виявилося, а забій лікувати чимось треба, залийте 1 столову ложку сухих квітів календули 2 склянками окропу. Зачекайте дві години, а потім процідіть. Цей відвар приймайте внутрішньо 4 рази на день по 0,5 склянки. Також можна змочити серветку або рушник та прикладати до ребра на всю ніч.

Прекрасним помічником стане червона герань, яка містить спеціальні речовини, що перешкоджають розвитку запальних процесів. Для того щоб приготувати відвар, 1 столову ложку сухих квітів залийте склянкою окропу і поставте на маленький вогонь. Вже через 5 хвилин розчин можна зняти та процідити. Потім варто трохи остудити рідину і прикладати до забите місце серветку, змочену в ній. Вже за кілька днів використання цього компресу ви помітите значні поліпшення.

Якщо ви є затятим шанувальником народних та незвичайних засобів лікування, то залікувати забій ребра можна за допомогою міді. Цей метал з давніх-давен використовується для загоєння переломів і т.д. Зокрема, візьміть напилок і сточіть трохи мідної пластини на порошок. Достатньо приймати по 1 грам порошку 3 рази на день, додавши в сметану, і вже через 2-3 тижні ви забудете про болі і неприємні відчуття.