Як вибрати правильні засоби для боротьби з целюлітом

Краса і здоров'я

Целюліт – мабуть, друга за «популярністю» проблема після зайвої ваги, з якою постійно борються жінки у всьому світі. Однак нерідко дорогі салонні процедури та широко розрекламовані засоби не дають бажаного результату. Чому так відбувається? Давайте розберемося в причинах виникнення целюліту та реальних способах зменшення ефекту «апельсинової кірки».

Целюліт – це структурні зміни у підшкірно-жировому шарі, які призводять до локального збільшення жирових клітин та порушення мікроциркуляції у жировій тканині. Зовні це проявляється у сумно знайомих багатьом жінкам нерівностях шкіри стегон, сідниць, іноді рук, живота та плечей. Через утворюються на шкірі западин і горбків целюліт ще часто називають «ефектом апельсинової кірки». За статистикою, йому схильні до 90% жінок, а у чоловіків його не буває практично ніколи.

Найбільш поширеною помилкою щодо целюліту є його зв’язок із зайвою вагою. Причина виникнення целюліту – не тільки і не так зайва вага. Структурні порушення у складі жирових клітин пов’язані з сукупністю чинників, які включають неправильне харчування, стреси, відсутність фізичної активності, шкідливі звички та інших. Саме тому локальні процедури або використання одного виду засобів не дають потрібного результату у боротьбі з целюлітом. Для досягнення видимого ефекту необхідний комплексний підхід, що включає зміни способу життя та раціону, а також регулярне систематичне застосування серії засобів, що впливають на проблемні зони ззовні та зсередини.

Наприклад, російська марка аптечної косметики “КОРА” пропонує лінійку продуктів з різними способами впливу як на причини виникнення, так і на зовнішні прояви целюліту, забезпечуючи таким чином максимально повний косметичний комплекс боротьби з “апельсиновою кіркою”.

Так, для щоденного догляду в серії представлений дренажний кріогель для тіла з широким спектром дії. Ефективні дренажні, зволожуючі та ліфтингові компоненти у його складі видаляють надлишки рідини, виводять шлаки та токсини з тканин, нормалізують мікроциркуляцію крові та лімфи у проблемних зонах, значно зміцнюють та підтягують шкіру, розгладжує мікрорельєф, роблячи контури тіла.

Для профілактики та усунення целюліту, а також закріплення результатів професійних антицелюлітних процедур «КОРА» пропонує Крем Антицелюліт Форте на основі унікального комплексу натуральних компонентів. Насичена формула крему суттєво вирівнює та підтягує шкіру, підвищує її пружність та еластичність, надає тривалу ліполітичну дію. За рахунок виведення зі шкірних тканин жиру, токсинів та зайвої рідини крем допомагає зменшити обсяги проблемних зон та коригує силует. Крім того, засіб зменшує вираженість судинної сітки на шкірі стегон та гомілок.

Цікаво відзначити, що косметику марки “КОРА” можна використовувати як самостійні засоби, так і в комплексі з іншими антицелюлітними продуктами для підвищення їх ефективності. Таким засобом є Концентрат для пружності шкіри тіла і проти розтяжок, що є революційною системою самовідновлення структури та пружності шкіри. Концентрат рекомендується для щоденного догляду за шкірою тіла, що втратила тонус, і особливо для відновлення пружності шкіри бюста і декольте, внутрішньої зони передпліччя і стегон. Посилюючи синтез колагену та активізуючи регенерацію клітин, засіб підвищує еластичність шкіри, дозволяє уникнути її обвисання у зв’язку з віковими змінами або при різкому зниженні ваги, сприяє зменшенню видимих ​​ознак в’янення шкіри, допомагає запобігти появі розтяжок, а вже існуючі робить менш помітними.

Активному вирівнюванню рельєфу шкіри та зменшенню зовнішніх проявів целюліту добре сприяє Крем-маска грязьова антицелюлітна для стегон та живота з сульфідним тамбуканським брудом, який за рахунок високого рівня мінералізації активно впливає на жирові клітини та посилює жировий та водний обмінні процеси. Екстракти морських водоростей глибоко зволожують та тонізують шкіру, покращують її структуру, роблять більш гладкою та еластичною. До речі, ця маска входить до процедури грязьового обгортання. У салоні це недешева послуга. А за допомогою крем-маски грязьової антицелюлітної цю процедуру можна виконувати в домашніх умовах.

При боротьбі з «апельсиновою кіркою» не варто забувати і про пілінг. Але при виборі обов’язково враховуйте, що антицелюлітні скраби мають бути м’якими та не травмувати шкіру. Аромагель-скраб для душу “Оновлення + тонус” з лінії проти целюліту марки “КОРА” – це поєднання дбайливого пілінгу та миючого засобу. Аромагель сприяє вирівнюванню мікрорельєфу шкіри, згладжуванню огрубілих ділянок на ліктях, колінах та підошвах. До його складу входять поліетиленові мікрогранули, які забезпечують максимально м’яку дію, що відлущує.