Дощовик: навіщо його купувати і як вибрати відповідну модель

Поради

Погода дуже мінлива. Якщо вранці світить сонце, то до обіду може початися дощ. Парасолька, звичайно, рятує, але щоб її тримати, потрібна одна вільна рука, та й прикриває він тільки голову і верхню частину тіла. Від проливного дощу парасолька не допоможе – мокрими будуть штани та взуття. А якщо, крім дощу на вулиці, сильний вітер, то він просто марний.

Останнім часом дощовики почали мати попит, адже у продажу можна зустріти найрізноманітніші моделі. Одні призначені для прогулянок містом, інші для поїздок на природу. Деякі прикривають тіло до колін, інші сягають майже самої землі. Є прозорі дощовики з малюнком, виготовлені з поліетилену, вироби з прогумованої тканини. Другі найбільше придатні для виїздів за місто. Але для вибагливих жінок дизайнери розробили легкі моделі тканини яскравих кольорів, що застібаються на кнопки, блискавку або гудзики. Це вже не просто одноразова річ, а справжня куртка-дощовик або плащ-дощовик.

Сучасні дощовики зовні нагадують звичний верхній одяг, оскільки мають кишені, ремінці, оснащуються шнурками для корекції ширини рукава, талії. Палітра кольорів дуже різноманітна, зустрічаються вироби навіть леопардового і тигрового забарвлень. Крій може бути як прямим, так і трапецієподібним.

Вибрати якісний дощовик дуже легко, достатньо дотримуватися кількох рекомендацій.

1. Будь-який виріб, призначений для захисту від негоди, не повинен мати звичайних швів. Кожен шов має бути спаяний, інакше така річ просто не зможе врятувати від дощу, оскільки одяг промокатиме. Навіть якщо шви виконані дуже якісно, ​​але не спаяні, то буквально через місяць крізь дірочки, де проходить нитка, почне просочуватися волога.

2. Вентиляція дуже важлива, адже інакше шкіра під одягом буде вологою від поту. З цією метою дизайнери передбачили вентиляційні отвори у кількох місцях. Це можуть бути прорізи або маленькі дірочки в спині, шиї, талії.

3. Щільний матеріал, що немить, дуже швидко псується – в місцях вигинів утворюються тріщини. Тому краще вибирати еластичну тканинну, а не поліетиленову варіацію. Хоча якщо виріб необхідний лише на рідкісні випадки, коли доводиться виходити з дому в зливу, то можна купити недорогий дощовик.

4. Що стосується розмірів, то при виборі необхідно враховувати, що дощовик одягатиметься поверх теплого светра або верхнього одягу. Якщо він буде тісним, то рухатиметься незручно.

Дощовики чудово гармонують із гумовими чоботами, черевиками, туфлями. А внести в образ родзинку можна за допомогою красивого пояса, яскравого шарфа, рукавичок та сумочки.